Collageen: de mythes ontrafeld

Collageen: de mythes ontrafeld
Over de nieuwste skincare trend doen vele verhalen de ronde. Tijd om feiten van fictie te scheiden!

Collageen. Het is momenteel een hot topic in de skincare branche en dat is niet zo gek, gezien het grote belang ervan voor een gezonde huid. Maar tussen alle lovende berichten komen er ook vele mythes voorbij, die voor de nodige verwarring kunnen zorgen bij de zoektocht naar het juiste collageensupplement. Want kom, wie wil er nu niet een jeugdigere, stralende huid en minder rimpels? Ons multidisciplinaire onderzoeksteam maakt je zoektocht makkelijker, door hier vijf mythes rondom collageen te ontrafelen.

MYTHE 1 Je zou alleen supplementen moeten gebruiken die collageen bevatten.

De directe inname van collageen via een supplement of drankje kan je het gewenste resultaat opleveren, maar het is wel belangrijk even goed naar de ingrediëntenlijst te kijken. Waarom? Omdat de aanmaak van collageen valt of staat bij een samenwerking tussen verschillende voedingsstoffen. Lorraine Perretta, Head of Nutrition, legt het uit:

“Collageen wordt door het lichaam aangemaakt met aminozuren uit eiwitrijke voedingsmiddelen. De meesten van ons krijgen via onze voeding genoeg eiwitten binnen, zodat het lichaam al over de benodigde bouwstenen beschikt om zelf collageen aan te maken. Wat mensen mogelijk nog wel nodig hebben, zijn de synergetische voedingsstoffen die het lichaam helpen aminozuren efficiënter om te zetten in collageen en de aangemaakte collageenvezels te beschermen. Het heeft weinig zin met collageen verrijkte producten in te nemen als je niet over de cofactoren beschikt om het in de huid om te zetten.”

Onze onderzoekers raden daarom aan erop te letten dat je via je voeding en supplementen naast voldoende eiwitten ook deze belangrijke cofactoren, zoals vitamine C1, B-vitaminen en zink, binnenkrijgt. Deze spelen allemaal een essentiële rol bij de opbouw en aanmaak van nieuw collageen.

page1image360858960

1 Vitamine C draagt bij aan de productie van collageen om de normale huidprocessen te ondersteunen.

MYTHE 2 Je hoeft je op jonge leeftijd geen zorgen te maken over collageen, dat komt wel als je ouder bent.

De sleutel naar gezond collageen is anticiperen in plaats van reageren. Hoe jonger je begint met beschermen, hoe beter. Naarmate we ouder worden, worden de fibroblasten minder actief. De productie van collageen gaat omlaag en dat wat wordt aangemaakt, is vaak van mindere kwaliteit. De hoeveelheid collageen in ons lichaam neemt vanaf ons 25e, nog voordat de eerste rimpels zichtbaar worden, elk jaar met 1% af. We verliezen ook nog eens zo’n 30% van ons collageen in de eerste vijf jaar na de overgang, met een versnelde verslapping en rimpelvorming tot gevolg. De stelregel is hier: voorkomen is beter dan genezen, en hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de schade te herstellen.

MYTHE 3 Collageen biedt alleen voordelen voor de huid.

Collageen speelt inderdaad een grote rol in de bescherming van de huid, maar het biedt daarnaast ook verschillende voordelen voor de rest van het lichaam. Zo draagt het bij aan de ondersteuning van spieren, bindweefsels, botten en gewrichten – win-win dus!

MYTHE 4 Collageendrankjes en -poeders zijn effectiever dan capsules.

Net als bij andere vitaminesupplementen zijn er geen onderzoeken of tests waaruit blijkt dat één vorm het beste of beter dan een andere is. Capsules zijn volgens de onderzoekers van Advanced

Nutrition ProgrammeTM de beste vorm voor onze unieke formules, en sluiten bovendien goed aan bij onze basisprincipes rondom zuiverheid, kracht, productie en verpakking.

page3image622797296

MYTHE 5 Alle collageensupplementen bevatten kunstmatige smaakstoffen.

Er zijn inderdaad drankjes en poeders op de markt verkrijgbaar waar suiker, kunstmatige zoetstoffen of kunstmatige smaakstoffen aan zijn toegevoegd om de smaakbeleving te verbeteren en ze zo aantrekkelijker te maken. We raden aan het etiket altijd goed te checken op verborgen ingrediënten die de algehele gezondheid van de huid kunnen schaden. Suiker kan bijvoorbeeld glycatie veroorzaken, iets wat het verouderingsproces kan versnellen. Skin Collagen Synergy bevat geen suiker, kunstmatige zoetstoffen of kunstmatige smaakstoffen.

Waar er tal van supplementen met mariene en andere vormen van collageen op de markt verkrijgbaar zijn, kozen onze onderzoekers voor een iets andere aanpak. Skin Collagen Synergy bevat namelijk 32 wetenschappelijk bewezen ingrediënten die je huid juist ondersteunen bij de eigen aanmaak van collageen. Een dagelijkse portie van deze vier capsules helpt je collageen te activeren, je teint te verhelderen en je huid een frisse, jeugdige uitstraling te geven.

 

Wat zijn belangrijke ingrediënten om op te letten in een collageensupplement?

Misschien denk je dat je moet letten op collageen, maar je let liever op zogenaamde collageenbouwers, die de huid helpen meer collageen van betere kwaliteit te produceren. Een supplement dat collageen effectief ondersteunt bevat altijd deze collageenbouwers.

Collageenbouwers zijn de vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft om sterk collageen aan te maken, zoals vitamine A, C en E, zink, koper, MSM, druivenpitextract en SOD. Elk van deze voedingsstoffen is essentieel voor de aanmaak van gezond, sterk en hoogwaardig collageen.

Collageensupplementen leveren enkel eiwitten, waar de meesten van ons ook zonder supplementen via onze voeding al voldoende van binnenkrijgen. En meer eiwitten betekent ook niet per definitie meer of beter huidcollageen. Willen we écht bijdragen aan sterke, gezonde collageenketens, is een combinatie van die zogenaamde collageenbouwers onontbeerlijk.

Wat zit er in Skin Collagen Synergy?

Skin Collagen Synergy is een slim supplementensysteem dat helpt je eigen collageen te activeren. Onze onderzoekers ontwikkelden een dagelijkse portie van vier slimme capsules met 32 zorgvuldig afgestemde ingrediënten die de aanmaak van collageen ondersteunen en bijdragen aan een frisse, jonger uitziende huid. Elke portie bevat:

2 capsules Skin Collagen Support, met een synergetische, op onderzoek gebaseerde combinatie van vitamine C, zink, MSM en fytonutriënten.

Skin Vit C bevat een blend van vitamine C, zink en acerolabes die de aanmaak van collageen ondersteunt en de huid helpt oplichten en verhelderen.

Skin Vitality is onze moderne multivitamine en bevat 28 ingrediënten, waaronder cofactoren die de aanmaak van collageen in zijn totaliteit ondersteunen.

Deze dagelijkse portie is verpakt in een beschermende pod. Elke verpakking bevat voldoende porties voor 28 dagen. Kortom: een praktische oplossing voor een moderne, drukke levensstijl.

Voor wie is het?

Het is geschikt voor ieder huidtype, eigenlijk voor iedereen die vroegtijdige veroudering wil tegengaan. Iedereen met een rijpere huid, fijne lijntjes en rimpels. Het is geschikt voor veganisten en vegetariërs. En het is ook een geweldig supplement in de aanloop naar een belangrijk moment als een verjaardag of bruiloft, voor een gladdere, stralendere teint.

Welke voordelen biedt Skin Collagen Synergy?

Skin Collagen Synergy biedt diverse voordelen.
De 32 zorgvuldig afgestemde ingrediënten ondersteunen de aanmaak van collageen1 en activeren zo gezond collageen in de huid.

De ingrediënten zijn rijk aan antioxidanten. Dit helpt de huidcellen beschermen tegen oxidatieve stress2, iets wat kan bijdragen aan een versneld verouderingsproces.

Verder helpt het systeem fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de teint te verhelderen en de huid een frisse, jeugdige uitstraling te geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *